Mens & Maatschappij

In deze pijler brengen we leerlingen van PO en VO samen. Zo volgden leerlingen van groep 8 bijvoorbeeld drie middagen een project over Griekse mythologie op het Connect College. Brugklassers nemen hen mee in school en in groepjes van circa vijf leerlingen werken ze samen: leerlingen uit het PO en VO zitten samen in één groepje! Zo maken ze bijvoorbeeld de basis van een Oud-Grieks verhaal af. Het resultaat kan een filmpje, werkstuk of geschreven artikel zijn. Een mooie meerwaarde voor alle leerlingen, dankzij de onderlinge inbreng en afstemming.

 

Meer weten?
Marion Voncken is contactpersoon voor deze pijler. Mail je vraag of idee naar marion@10-14-onderwijs.nl

 

Het leuke is dat brugklassers hierin een tutorrol krijgen, terwijl ze in het voorgezet onderwijs de kleinsten van de school waren geworden. Daar groeien ze van. We weten in het VO dankzij deze pijler beter wat er speelt in groep 7 en 8 en kunnen daar dan ook beter op anticiperen. Voor volgend schooljaar zijn we bezig met het ontwerpen van een escaperoom waarin de leerlingen samen moeten werken om te kunnen ontsnappen!

 

Afbeelding
Wisselwerking geeft enorme boost in de klas De wisselwerking tussen primair en voortgezet onderwijs (PO en VO) geeft een enorme boost in de klas.
‘Fijn dat ons kind goed begeleid wordt’