Mens & Maatschappij

In deze pijler brengen we leerlingen van PO en VO samen. Zo volgden leerlingen van groep 8 bijvoorbeeld drie middagen een project over Griekse mythologie op het Connect College. Brugklassers nemen hen mee in school en in groepjes van circa vijf leerlingen werken ze samen: leerlingen uit het PO en VO zitten samen in één groepje! Zo maken ze bijvoorbeeld de basis van een Oud-Grieks verhaal af. Het resultaat kan een filmpje, werkstuk of geschreven artikel zijn. Een mooie meerwaarde voor alle leerlingen, dankzij de onderlinge inbreng en afstemming.

 

Meer weten?
Marion Voncken is contactpersoon voor deze pijler. Mail je vraag of idee naar marion@10-14onderwijs.nl

 

Het leuke is dat brugklassers hierin een tutorrol krijgen, terwijl ze in het voorgezet onderwijs de kleinsten van de school waren geworden. Daar groeien ze van. We weten in het VO dankzij deze pijler beter wat er speelt in groep 7 en 8 en kunnen daar dan ook beter op anticiperen. 

 

Deelnemende scholen
Connect College
BS. Angela
Bs. 't Breerke
Bs. In 't Park
Bs. De Maasparel
Afbeelding
Op 27 en 28 maart werkten leerlingen van BS Angela, BS In 't Park, BS 't Breerke en BS de Maasparel samen met brugklassers van het Connect College aan een project met als overkoepelend thema 'van o
festival
Gisteren vierden we het 5-jarig bestaan van 10-14-onderwijs regio Echt Γ©n brachten we een boel mensen met elkaar in contact die betrokken zijn bij dit programma.
Op dinsdag 5 april was het dan eindelijk zover: we konden weer aan de slag met Mens & Maatschappij.
πŸ†ƒπŸ†„πŸ†‚πŸ†‚πŸ…΄πŸ…½πŸ…ΌπŸ…΄πŸ†ƒπŸ…ΈπŸ…½πŸ…Ά met alle docenten van het Connect College die verbonden zijn aan 10-14-onderwijs regio Echt.
Wisselwerking geeft enorme boost in de klas De wisselwerking tussen primair en voortgezet onderwijs (PO en VO) geeft een enorme boost in de klas.
β€˜Fijn dat ons kind goed begeleid wordt’