Herfstsignalering

Medio november reserveren we momenten om risicoleerlingen in groep 7, 8 en de brugklas te bespreken. De intern begeleiders van de groepen 7, 8 en soms 6 van deelnemende scholen bespreken de behoefte aan ondersteuning met de leerlingcoördinator en het zorgteam van het Connect College, plus de adviseur Passend Onderwijs.

 

Dit helpt ons o.a. om beter af te stemmen op de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. We stemmen af wat nodig is voor een goede start in het VO, waardoor we ze persoonlijk en continue kunnen begeleiden.

 

 

Meer weten?
Bianca Beunen is contactpersoon voor deze pijler. Mail je vraag of idee naar bianca@10-14onderwijs.nl

 

Zodoende anticiperen we beter op hoe we bepaalde leerlingen kunnen bereiken of benaderen. Dat is heel waardevol en het zit vaak in kleine dingen waarmee we kinderen kunnen ondersteunen. Ook zojuist ingestroomde leerlingen van het VO waar vragen over zijn, kunnen worden besproken.

 

Soms zien we bijvoorbeeld een leerling in het VO ineens onzeker en ander gedrag vertonen dan in het PO. Dan kunnen we in het VO niet zoals in het PO een time out-cirkel realiseren op het schoolplein, maar wel een veilige plek regelen waar deze leerling even rustig kan zitten. Afstemmen en samenwerken voor de optimale begeleiding van de leerling!

Deelnemende scholen
BS. Angela
Bs. De Driepas
Bs. In 't Park
OBs. de Springdonk
Bs. de Bolleberg
Kindcentrum de Eik
Bs. 't Breerke
Bs. De Maasparel
Bs. De Toermalijn
Bs. de Violier
Bs. Maria Goretti
Bs. Op de Slek
Bs. Patricius
Bs. St. Medardus
Bs. De Koningsspil
SBO De Horst
Bs. De Triangel
Bs. de Kingbeek
Bs. de Sleije
Bs. de Draaiende Wieken
Bs. Keuningshöfke
Bs. de Hovenier
Afbeelding
festival
Voor de zomer vierden we het 5-jarig bestaan van 10-14-onderwijs regio Echt én brachten we een boel mensen met elkaar in contact die betrokken zijn bij dit programma.
🆃🆄🆂🆂🅴🅽🅼🅴🆃🅸🅽🅶 met alle docenten van het Connect College die verbonden zijn aan 10-14-onderwijs regio Echt.
Ook zorg loopt door van PO naar VO Soepele overgang van PO naar VO met de Herfstsignalering  
Wisselwerking geeft enorme boost in de klas De wisselwerking tussen primair en voortgezet onderwijs (PO en VO) geeft een enorme boost in de klas.
‘Fijn dat ons kind goed begeleid wordt’